2007-03-27 11:04:37

Színházi Világnap és emlékezés

Ma van a Színházi Világnap. Ezen az estén minden magyar színházban a társulat egyik tagja felolvassa az az évi üzenetet. Szerencsés esetben egy jó írótól, rosszabb években egy ismeretlen, és kevésbé képességestől. Ámbár...

Az utóbbi időben vannak teátrumok, amelyek úgy döntöttek: inkább kinyomtatják a levelet, amelynek egy-egy példányát elhelyezik minden széken, és rendesen, mint mindig, hét óra után pár perccel - általában héttel, mármint perccel - elkezdődik az előadás.

Hogy ez engem miért izgat ennyire? Mittom én? Mindig vonzott a kultúra, a művészet, a művészek, ez az egész bohém közeg... Akarom mondani  Bohém élet.

Folytatódik a turné a könyvvel, ma Kecskemét és Hódmezővásárhely az állomás, és az eddigi siker ellenére szorongok – még mindig, már megint -, hogy esetleg senki nem jön el a dedikálásra. Na mindegy. Én már csak így maradok.

Amúgy dögrováson. Kapar, szúr, fáj a torkom, folyik a szemem, az orrom... Lesz még szőlő, lesz még lányregény?

Ma reggel a közszolgálati rádióban, A Rádióban, a Kossuthon a zenei szerkesztő, tekintettel a napra, úgy döntött, hogy olyan zeneszámokat, dalokat forgat le egy-egy riport között, amelyet magyar színészek-színésznők énekelnek. Azt hittem megszakad a szivem, amikor arról a Presser albumról, amin ismert művészek  adnak elő híres dalokat a szerzőtől, lejátszották a Hogyan mondjam el neked? című songot a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musicalből Balázsovits Edit és Kaszás Attila előadásában.

Attila, Attila...

Miközben már folynak a beugró próbák a Nemzetiben, a művész  alakításaiban -Stohl András veszi át például Pálfy Tibor szerepét  Szomory Hermelinjében, ami még bemutató előtt áll -, akik szerették, szerettük Attilát, és nap nem telik el úgy, hogy ne gondoljunk rá, a búcsúra készülünk péntek este nyolctól szombat reggel hatig, amikor a Nemzeti Színház előcsarnokában virrasztunk az emlékére.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.46 Hozzászólások: (16)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 16
török anita

Kedves Györgyi!Nem olvastam a könyvét még de egyre kiváncsibb vagyok.Kérem maradjon olyan őszinte ezután is mint eddig és készítsen továbbra is olyan jó interjúkat ( az ATV-n láthatók ) mint eddig.Kívánom, hogy találja meg azt az utat, ami igazán az öné , ami a teljes boldogságot jelenti önnek. Minden jót! tani67
2007-03-29 14:38:37

Turcsán Edit

Szia Györgyi!

A dögrovásról ne beszéljünk, arcüreggyulladással küzködök jó ideje, olvastam a könyveidet nekem nagyon tetszett, talán azért mert kicsit hasonló szituban voltam, vagyok . na persze a pasik!!!! Hagyjuk, várom a következő könyved megjelenését
Mitől függ a médiában a színészi "nagyság kérdése"
megmagyarázhatatlan számomra , na mindegy sajnos újabb tragédia a porondon. Puszi Edit
2007-03-29 13:38:43

matakovics kamilla

Nem gond, ha tegezlek?
Szóval, szia!
Én biztos vagyok abban, hogy nem leszel egymagadban a dedikálásokon, ne tarts ettől. A mi családunk Albert Györgyi-drukker, mert szeretünk, mint embert, nekem is van egy kis pánikbetegségem, és nem utolsó sorban KIVÁLÓ SZAKEMBERNEK tartunk! Szóval, ha már egy 8tagú család rajong érted, akkor nagy baj nem lehet!
Szép napot!
2007-03-29 10:03:28

Regi

en nem a beszolasoker szolok de mindedj.Szeretnem ha segitenel. A fogyokuramban kellene.
2007-03-29 08:23:33

Merwoman

Szia Györgyi !

pár napja olvasgatom a blogodat, teszik, viszont az nem és ez nem a Te hibád,hogy múlt hét óta csak K. Attiláról szól minden , ami média.

Miáért is ? Más neves, örököt itthagyó szinészünk nem halt meg mostanában , nem kellene Róluk is méltón megemlékezni. Kire is gondolok , hát Szakácsi Sándorra például.

Ami elképesztett és megdöbentett az Ő "toplistája" már törölt, amíg Kasznak odaírták , hogy meghalt ekkor és ekkor ..addig ezen egyszerűen végigfutottak a delete gombbal. Hmmmm... ez kinek a szégyene ?

Kérlek nézz utána, miért is ez a treni a médiában, és legalább Te, tedd meg,amit más elmulasztott .

További minden jót :)


2007-03-29 08:22:35

polyak zsoka

Nagyon mély érzésekről árulkodik a Kaszás Attiláról tett nyilatkozata.Sajnálom,h.nem találja helyét az életben,kár,h.egy nagyon szerető emberrel még nem találkozott,de még remélem fog.Amig élünk remélünk.Nagyon rövid az élet,bár Györgyi még bizonyára nem érzi,de én már ugy kb.5o év fölött éreztem,h.gyorsan mennek az évek,de ne maradjon egyedül,és kivánom,h.találja meg azt az embert,aki tudja értékelni,a belső értékeit.

2007-03-29 00:01:15


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: kilenc meg tizenkettő =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 16 meg 20 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007