2007-04-10 14:45:28

Húsvét Londonban

Van az a távolság, amiért érdemes elfutni és elbújni a locsolók elöl, noha az angol fővárosban is tekintélyes immár a magyar kolónia: diákok, munkát itt vállalók, akár ideiglenesen, vagy nem, mindenesetre, minden itt élő magyar pasi leküzdhetetlen vágya, hogy engem meglocsoljon... (lsd.: rossz vicc, jobb esetben irónia).

Mindenestre az az én perverzióm, hogy miközben alig várom, hogy néhány napra, egy hétre elszakadjak otthonról, ahol viszont biztosan tudom,  hogy senki nem akar meglocsolni, vagy legalábbis nem az, akit én szeretnék, de soha nem is voltam kevesebb, mint maximalista. Vagy mindent, vagy semmit (különben – úgyis, mint by the way - Malek Andrea anyukája pont ezzel a címmel énekelt egy slágert, frenetikus sikerrel a hatvanas években). De, hol is tartottam?

Jja! Hogy itt vagyok a világ egyik legizgalmasabb metropoliszában, és a magyar hírportálokkal kezdek, minden reggel: hátha történik valami, amíg nem vagyok otthon... Nem szokott. Az azért kiderült ma reggel az egyik ilyen portálból, hogy a Húsvét már otthon sem a régi, tehát csak ezért nem érdemes fölülni a repülőre, ráadásul még úgy, hogyha nékem sok pénzem sincs. Jelenleg.

A lényeg: nyertek a cambridge-iek Oxforddal szemben, szombaton, a hagyományos viadalon a Temzén, és ez négy éve nem fordult elő. A kilenc-kilenc evezős hajókban ültek női és férfi egyetemi hallgatók egyaránt, s nemcsak britek, noha angolszászok mind: kanadaiak, amerikaiak, ausztrálok. Richmond egyik hídjánál, a Chiswicknél, a cél közelében foglaltuk a „páholyunkat”, persze egy pub lépcsőjén, tudniillik semmit nem láttunk (volna) az egészből, az előttünk ordítozó, söröző szurkolóktól, így hát kénytelenek voltunk ki-be szaladgálni: hol a hangulatért ki, hol az információért a tévé képernyőn, be.

Ma, egy kora délutáni géppel vissza a realitásba. Előre rettegek a felhalmozódott e-mailektől, üzenetektől – itt nem voltam hajlandó lehallgatni egyet se, csak az sms-ekre néztem rá -, és holnap: mintha mi sem történt volna.

Egy kicsit összevakarom magam: fodrász, manikűr, ilyesmi, délután felvétel az ATV-ben  Oroszlán Szonjával, akit nagyra tartok, és kedvelek. Ő lesz ezen a héten, csütörtök este  a vendégem A nő helyében. Szerda turné a könyvvel Békéscsabán és Szarvason, csütörtökön  Jazzy Rádió felvétel....

Mondom. Mintha mi sem történt volna.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.44 Hozzászólások: (13)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 13
Coya

Kedves Györgyi,
nagyon szoritok Erted s azert,hogy igazan boldog legyél!
mindig nagy szeretettel gondolok Rád
üdvözlettel
Coya
2007-04-13 00:52:04

lusinka

Kedves Györgyi! A könyved nagy port kevert fel de sajnos ez mind igaz! Vigyazz Magadra! Szeretunk!
2007-04-12 13:22:52

ALI

KIT ÉRDEKEL ?
2007-04-11 10:44:39

Anita

Kedves Györgyi!

A két könyved elolvasása után tudod mi jutott rólad eszembe? Thomas Mann-nak a Tonio Krögerje! Tonio, miután megállapítja, hogy számára fontosabb volt a Hans-szal való barátságuk, mint a szőke kis ficsurnak, csak ennyit mond: "Aki jobban szeret, az alulmarad!"
Én is sokszor éreztem már ezt, de sikerült túljutnom a válságon, és olyan férfit találni akivel nem kell mérlegre tennem az érzelmeket. Egy ilyen szerencsés kapcsolatot kívánok Neked, és vigyázz a tehetségedre, amit kaptál! Ez adjon erőt, másnak még ennyi sem jut, mégis boldog. Hisz tudod, boldogok a lelki szegények...

Üdv, Anita
2007-04-11 10:10:40

szuzi

szia igazából nagyon örültem ,hogy újra képernyőn vagy .azthiszem sokan nem tudják vagy nem akarták vagy az is lehet te sem akartad de a szereplést a tévében, de én nagyon örülök neked és szeretem ahogy beszélsz és azthiszem van benned egy olyan varázs amit szivesen hallgatok és olvasok .csak gratulálok. nagyon irigyellek azért a tudásért amit magadénak tudhatsz.bocsi a zavarásért szia .
2007-04-11 08:38:37

Bobaly Agnes

Kedves Gyorgyi!
Szeretnem elolvasni a konyved hatha tanulhatok belole.de sajnos Aziban meg nem kaphato.
Tudnal nekem segiteni ebben?
Elore is koszonom.
Bobaly Agnes
u14/102-108 Croydon Rd
Croydon North 3136 VIC
Australia
2007-04-10 23:53:32


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: három meg húsz =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 13 meg 10 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007