2007-04-17 11:05:24

Tavasz van...!

Mi az Úristen van? Itt a tavasz, itt a kánikula, aztán naponta legalább ketten felhívnak, hogy gáz van: jön a tavaszi/nyári/júniusról áprilisra előrehozott depi. Mindenki mondja le a melóit, szorong és kábé magára akarja rántani a takarót és visszaaludni nyárra, így, hogy most már eltelt a tél, ami nem is volt. Én most speciel jól vagyok, mert rengeteg munkám van, de azt már soha nem tudjuk meg, hogy azért vagyok-e jól, mert sokat dolgozom, vagy azért tudok dolgozni, mert jól vagyok.

Szombaton a Könyvfesztiválon dedikáltam. Ott is a szokásos para: lesz- e egyáltalán valaki, akit érdekel a könyv, vagy érdeklem–e én őt annyira, hogy odajöjjön. Amikor meg igen, az ember tényleg meghatódik, hogy megveszi-megvették a könyvét, hogy személyes dedikációt kérnek. Szerintem, ha ezt valaki egy pillanatig is kápének veszi: ott a vége. A dedikálás után vissza Martonba egy kis sziesztára, merthogy este buliba vagyunk hivatalosak. Érdekes... Azt nem állítom, hogy nem voltam soha bulista, de azt igen: mindig jobban szerettem a beszélgetős, iszogatós, kisebb összejöveteleket, mint az ereszdelahajam vágású jamboreekat.

Pedig, ha úgy veszem, éppenséggel lenne ok ünnepelni. Csütörtökön elment a ház. Lekopogom, mert állítólag áll az ingatlanpiac, legalábbis az eladási oldal. Kínálattal Dunát lehetne rekeszteni. Na mindegy. Holnap foglalóznak, aztán majd meglátjuk. De, ha belegondolok abba, hogy megint kezdhetek elölről csomagolni, pakolni... A hideg ráz ki. Június 3o-ig kell elhúzni, mindenesetre nyári programom már van, nyaralás helyett.

Ó, ó, ó, ó ó, vakációóó...

Egy-másik- biztos pont azért van a nyaramban. Július utolsó tíz napjáan felhúzok a barátnőmmel Visegrádra, az évi két rendes léböjtkúránk egyikére. Legalább a bikinim rám jön.

Utószezonban.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 3.70 Hozzászólások: (11)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 11
Ilona

Hiányolom a pár nappal ezelőtt írt írásom, amiben arra biztattam Györgyit, álljon a sarkára, és legyen megint Albert Györgyi! Mert albert Györgyi csak van.

Ezt kb, 1 hete írtam. Hol találom meg? Üdv! Ilona
2008-10-06 01:43:55

Szécsi M.

Nekem a léböjtkúra= gyomorvérrzés!
Öri, h neked beválik.
2007-05-02 14:41:14

Kriszti

Szia Györgyi!

A könyvfesztiválon találkoztunk. Jó volt látni Téged. Nem hiszem, hogy emlékszel rám, mert épp egy beszélgetés közben voltál -megvallom, nem tudom, kivel. Pedig az arca ismerős volt az úriembernek. Szóval annyi mindent szerettem volna mondani Neked. De mire ott voltam melletted, már totál zavarban voltam. Szóval örülök, hogy ott lehettem. Köszönöm a dedikációt, és köszönöm azt, hogy mertél írni erről a nagyon kényes, de nagyonis valós problémáról.

Már írtam korábban, hogy hasonló cipőben jártam én is. Az utóbbi közel öt évet éltem terrorban a gyerekeimmel együtt, novemberben léptünk ki belőle. Hál'Istennek, a depi engem még nem kapott el. De nem sokon múlt. És elsősorban nem rajtam. Voltak emberek, akinek fontos voltam. Barátok, család, kollégák. Ők segítettek.

Úgy látom, lassan talán neked is sikerül legyűrni a gondjaidat.
Kívánok Neked sok erőt és hitet.
/Talán ha teljesen rendbejövök, már hozzád merek majd szólni a legközelebbi könyved - mert ugye lesz?- dedikációján. :-))./

Szerettel, Kriszti
2007-04-23 15:14:23

Bognár József

Kedves Györgyi! Szeretnék Önnel telefonon beszélni, vagy méginkáb e-mailon értekezni, de sem a számát sem az e-mail cimét nem tudom. Pedig nekem nagyon fontos volna, mert a fiamrólvan szó. Ha lehetséges juttassa el hozzám elérhetőségét, hálás lennék érte.Bognár József
2007-04-19 07:36:09

zio

Szia Györgyi!

Nem voltam még Könyvfesztiválon, ezért nem tudtam, hogy Te is dedikálsz.Sajnálhatom, mert nagyon szerettem volna dedikáltatni a konyvemet, vagyis a könyvedet.Nagyon jót írtál. Megvallom nagyon megszerettelek. Olyan dolgokat mertél kimondani, megosztani velünk, amit kevés nő vállalna fel, pedig biztosan akadnak ilyen és ,vagy hasonló helyzetben lévők, ám ez a szégyenletes kategóriába tartozik. A nők felháborodnak az ilyen viselkedésért, a pasik egyenesen /egymásközt/ lekurváznak!Társaságomban is ez történt, minden érvelésem hiábavaló. Ezek után dehogy adom elolvasásra kölcsön!!
Szerintem nem kell úgy érezned, hogy kihasználtak a pasik! Te használtad őket!! Gondolj csak bele! Az történt, amit Te akartál! /talán 1-szer nem:a bébi/. Sajnos nem szerettek téged, ezért nem érdemelték volna meg hogy szüljél nekik. Talán a legutolsó kapcsolatod, férjed. Nagyon drukkoltam, hogy igen ez lesz az a pasi, aki úgy tud szeretni, ahogyan neked jó! Úgy látszik még nem találtad meg! Minden embernek csak egy ilyen párja van, s van aki sose találja meg.Van még időd, ne siess!
Tiszta szívemből kívánom, hogy erőd legyen kivárni, jó egészséget, és használd a pasikat!!!

üdvözöllek Hvera
Én tiszta szívemből

2007-04-18 16:38:57

raposa

Gyorgyike, nem hallottal a buzafu kurarol?
Ha erdekel elmeselhetem a sajat tapasztalatom alapjan, jobb mint a lebojt kura. Udv Joli neni
2007-04-18 14:16:39

    1 2    Következő 6 »

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenhét meg tizenhét =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 8 meg 20 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007