2007-05-07 09:57:56

Névnap apropóján

Van az angolban egy kifejezés, neveztesen writer’s block (figyelem! Nem blog...), ami azt az élethelyzetet fejezi ki, amikor valaki, aki többnyire írással foglalkozik - zsurnaliszta, szépíró - konkrétan ül, egykor a fehér papír, ma a laptop képernyője előtt, és agybénultan bámulja, mert semmi, de semmi nem jut eszébe.

Az elmúlt pár napban valahogy én is így voltam vele, pedig nagyon zsizsegős az életem. Persze ebben van jó zsizsegés is, meg kellemetlen, szomorú, magányos zsizsegés is. Tegnap volt a névnapom, és számomra elképesztően sokan hívtak, sms-eztek, olyanok is, akiktől már rég nem hallottam. Ilyenkor elszégyellem magam, hogy a vélt, vagy valós magánéleti sérelmem, bánatom mellett - szorongás a jövőtől, a magánytól, az egyedülléttől -, mégis ennyi ember szeret, vagy vagyok fontos neki-nekik.

A holnappal kezdődő hétnek is meglesz a maga kis ünnepsége. Fogadott tesómmal Geszti Péterrel 9-én, szerdán együtt ünneplünk. Van is számára egy meglepetésem, de addig ez legyen titok.

Ma anyák napja van. Korán reggel felhívtam a két kedvenc nagynénémet, meg a nagymamámat: anyám édesanyját. Sajnos a másik több, mint húsz éve nem él. Kimegyek hozzá, a sírjához és próbálok valahol szerezni egy csokrot kedvenc virágából, a török szegfűből. (By the way, tudja valaki, hogy ezt g-vel, vagy k-val írják? Úgy is, mint szekfű?)

Előtte még megnézek egy lakást a Vár aljában, végtére is július 1o-ig ki kell költöznöm-költöznünk a házból.

A ma esti á lá carte-ba is meghívtak, a királyi csatornára. Mondjuk, már csütörtökön felvettük az adást, és ezen a héten az egyik téma a siker volt.Többek között arról volt szó, hogy Magyarországon szinte csak belebukni lehet a sikerbe - fúrás, faragás, irigykedés, féltékenykedés, intrika -, hadd ne soroljam. Örkény egy remek „egymondatosa” jut eszembe arról az emberről, aki sikeres lesz-lett.

„Túl vagy a nehezén, most jön a neheze.”

Hát így élünk mi kis hazánkban a XXI. század hetedik évében. (Azok számára, akik viszont 2ooo-től számolják az új évaszázadot: a nyolcadikban. Mit vitatkoztak ezen 1999/2ooo Szilveszterén...!)

Jó vasárnapot mindenkinek!

Puszi.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 3.20 Hozzászólások: (26)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 26
Salom

Minden jót kívánok a továbbiakban, megpróbálok más módon írni, mert nem lenne publikus amilyen párhuzamokat
véltem felfedezni életutunkban. Tegnap három hozzászólást is írtam, de kezdő lévén valamit nem jól csináltam,mert nem jelent meg.e-mail címet nem írtam.
Nagon jó a könyv, mindkettő, láttam a K.K-val készült
beszélgetést. Más értékrend? lehet, hogy ez a módszer is jó a gyógyuláshoz - egyéne válogatja.
Cininek is orvos javasolta az első könyv megírását.
Bár más kategória. 60 évesen van egy 20 éves lányom,
a saját anyámmal való soha nemlétező jókapcsolatunk
eredménye, hogy vele tudatosan mást akartam elérni,
ami szerencsére sikerült, pedig a legkritikusabb időben
lépett le az apuka 8. évében.Erőt a költözködéshez,
még belefér talán a névnapi jókivánság is!
2007-05-10 09:35:23

Éva

Kedves Gyorgyi.Én még nem irtam igy soha senkinek.Ne haragudj,hogy tegezlek,de igy konnyebb.Én nagyon áterzem aTe életed.Én 12 éve vagyok depressziós(most tunet mentes).Elolvastam a "Miért pont én?"cmiu konnyvedet,nagyon jól leirtad a betegségunket,nekem nem ment volna!Ami velem máshogy alakult,hogy nekem van 2 lányom,de sajna kulon élnek.Igy ismeretlenul is drukkolok Neked,hogy megtaláld a boldogságot,nyugalmadat!Utólag is boldog névnapot Neked!
2007-05-09 22:12:23

Kedves Györgyi, Ist en éltessen sokáig!! Most már légy boldog és kiegyensúlyozott, én úúgy drukkolok!
Szeretettel: Beus
2007-05-09 21:59:50

Molnár Ildi

Olvastam talán az első könyvedbe, hogy ma van a szülinapod, most nézem a műsorod és közben boldog szülinapot Te lány! Azt azért soha ne felejtsd el, hogy jó, vagy rossz, de Belőded csak EGy van ezen a félteken!
2007-05-09 20:29:29

Salom

Már írtam két hozzászólást, de lehet, hogy előtte nem reg.
ezért nem tudom, hogy megkapta-e? További sikert és ha
még nem késő boldog névnapot! Nem kell törődni a túl
mélyenszántó megjegyzésekkel. Megpróbálok más módon
írni, ami nem publikus, de talán megér pár percet, mivel sok párhuzamot véltem az életutunkban. Minden jót!!!
Sosana
2007-05-09 16:14:09

gyongyosii

Szia! irtam neked,de nem látom sehol!Vagy nem ment el,vagy rossz a gépem? Mindenesetre mégegyszer boldog névnapot kivánok győrgyi
2007-05-09 15:28:41


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenhárom meg három =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 11 meg 6 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007