2007-05-18 09:44:37

Kérdezek, kérdeznek...

Már jó rég írtam, meghalni sincs időm, majd annak is biztos eljön az ideje. Változatlanul tart a Miért pont ők? roadshow: tegnap Gyöngyösön dedikáltam, ma Nyíregyháza, szombat Budapest Relay Café a Stefánián, jövő hét péntek Szolnok, 1-jén Eger, 2-a, 3-a Könyvhét a Vörösmarty téren, 7-én Salgótarján...

Nem mintha ez a reklám helye lenne, csak saját magam miatt mondom fel a leckét, mert a nagy utazásba már egyszer csúszott be gikszer: elfelejtettem bemenni egy rádióba, amitől majdnem elsüllyedtem, de szerencsére az egykori kollégák nagyon rendesek voltak, és megcsináltuk az interjút telefonon.

A gyöngyösi dedikálás és beszélgetés pikantériája az volt, hogy egy férfi is végigülte a szeánszt, ami ezzel a könyvvel kapcsolatban elég szokatlan. Ráadásul ő maga olvasta a művet, és nem azzal lózunggal jött, hogy „Györgyike! Dedikálná a könyvet feleségemnek/barátnőmnek/anyukámnak/húgomnak etc. Este hattól kilencig a szokásos témakörök: botránykönyv/nem, fölhívott-e bármelyik pasi, aki a könyvben szerepel (nem, majd hülye lenne), szennyes kiteregetés/nem, írok-e egy harmadik könyvet (fogalmam nincs)... Mindenestre azok, akik eljöttek, szeretettel fogadtak és töltöttek velem három órát Gyöngyös egy vadonatúj indiai éttermének, a Karmának különtermében.

Baromi rosszul alszom mostanában, front, valami van a levegőben, meg rendre arra ébredek hajnalban, hogy gyakorlatilag másfél hónap múlva költözni kell. Túl a dolog érzelmi részén, ami  igazi gyászmunka, végtére is egy 17o négyzetméteres házat kell felszámolni és egyelőre fogalmam nincs, hogy egyáltalán hogy kezdek majd hozzá.

A héten Torgyánné Cseh Mária volt a vendégem az atv-n, A nő helyében, aki igazán kellemes meglepetés volt:egy csupa szív, kedves ember, és Jóskáról is megtudtunk egy-két magánéleti érdekességet (kiválóan hegedül és a világ legjobb férje, ezenkívül felesége főztjét tartja a világ legpazarabbjának).

Jövő hét szerda este egyik legkedvesebb kolleganőm: Bombera Krisztina ül majd velem szemben. A beszélgetést már rögzítettük. És szégyen ide, szégyen oda: én bizony megmondtam neki, hogy rettenetesen irigylem új munkájáért (szeptembertől ő lesz a Magyar Televízió New York-i tudósítója. Álom állás. Mondjuk nem Krisztától irigylem, de sorsa és pályája – amiben saját bevallása szerint – sok szerencse volt, elgondolkodtatott a saját életemen és karrieremen. Mennyire másképp - is - alakulhatott volna, ha fegyelmezettebb vagyok, alázatos, ha jobban vigyáztam volna magamra. Hát nem vigyáztam. Majd legközelebb.

Jja...Magánélet? Hagyjuk.

Majd legközelebb.

Mármint nem írni fogok róla, hanem majd tán legközelebb sikerül. Mert „az egyiknek... a másiknak... a sors” (ugyebár) „gyakran nem tudja, mit akar...”

Jó hétvégét!

(És már csak ötöt kell aludni George Michaelig. WHAM!)


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.01 Hozzászólások: (26)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 26
Ircsi

Szia Györgyi!
A nő helye című műsorodat ki nem hagynám soha. Nagyra értékelem intelligens, kifinomult, őszinte stílusodat!!! Remélem még sok ilyen jó műsorral és kíváló írással jelentkezel. Munkádhoz és magánéletedhez sok sikert kívánok!
Ircsi
2007-05-26 17:39:21

némethné révész andrea

nem a bloghoz, és nem is hiszem, hogy olvasod (ha tegeződhetünk).. nem szoktam idejárni, de meg kell dícsérjelek. Palya Beával forgatott beszélgetésed nagyon jól esett. Ilyen embereket látni-hallani felüdülés, és feltöltődés. Kérlek, hogy még több ilyet!!! Köszönöm! Andi
2007-05-26 14:17:22

eva

evek ota nem tudomeldonteni szeretem-e vagy sem? Neha igen , de mindig az az erzesem hogy tobb ember lakozik benne, talan azert mert altalaban zaklatott lelkiallapotarol ir, ami ellenkezik az en termeszetemmel. Viszont sajnalom, mert okos,muvelt no, aki kicsit el pazarolta az eletet olyanokra akik nem erdemlik meg. Mikor sovanyabb akkor erdekesnek is mondhatnam, gyonyoru kek a szeme, csak sajnos mindig szomoru. De ezen lehet valtoztatni , csak akarni kell, minden ember a sajat sorsanak kovacsa , ez nagyon igaz kozmondas. Hat akkor csak az van hatra, hogy akard Gyorgyi, es meglatod menni fog. Ferfi meg van boven, neked is megvan valahol a parod, aki igazan megerdemel es aki felfedezi benned az igazi not. Csak jot es szepet kivanok.
2007-05-25 16:19:11

vixen

Kedves Györgyi!
Az tuti, hogy az embert ez az időjárás széttépi. De ne is foglalkozzunk ezze, szerintem akkor van gáz, ha már összesik az ember ilyen-olyan klimáktól, ne is foglalkozzunk vele :(( remélem sikerül egy jobb helyre költöznie, és ha egyedül is, de talán erőre fog kapni újból. Hála istennek azért nem felejtettem el, mép a 80-90 évekből a tornacipős, Albert Gyorgyit! Így tovább (Adri,26)
2007-05-24 21:25:31

katika45

Kedves Gyongyi! Mindenki igy kezdi.Ugy gondolom hogy mediaban szereplo embernek onsajnalatbol elni gaz.Sors depresszio stb.stb. Inteligens okos no tessek osszekapni magat es eleg az onsajnalatbol.Nem masok szerencsejevel foglalkozzon hanem a sajatjaval.Van tehetsege de nem tudja hasznalni mert az egoja butasag fele viszi a gondolkodasat.Tobb cselekves es kevesebb seb nyalogatassal tobbre viszi az ember.Nem szakmaban nem anyagiakban hanem a sajat eleteben.Sok szerencset hozza Kati
2007-05-24 06:35:01

Ildikó

Kedves Györgyi!
Nézem a műsorod az ATV.-én,s szeretnélek kérni,sziveskedj valahogy jobban artikulálni,mert sokszor nem érteni,mit is mondasz.A nyögdécseléseket is elhagyhatnád,mert szinte én érzem rosszul magam,hogy nem tudod megfogalmazni a kérdésed.Nem rosszindulatból irom ezeket,hiszen akkor nem nézném a műsorod!Vissza szoktad nézni magad?Ha igen,akkor bizonyára Te is rájössz ezekre a problémákra.
Szivélyes üdvözlettel:Ildikó
2007-05-23 21:25:48


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: húsz meg kettő =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 7 meg 1 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007