2007-06-08 13:49:52

Jó lenne egyszer megérkezni...

Bámulok magam elé, mint borjú az újkapunál. Annyi mindennel van tele a fejem, de ezzel együtt egy nagy-nagy üresség is van bennem. Csinálom az életem - ahelyett, hogy élném, szóval csinálom, mint egy robot, egy gép: a hétfőket utálom, mint oly sokan, szerintem be kellene tiltani, és nem, nem, nem, nem nem... Akkor nem a kedd lenne az új hétfő, az maradna kedd.

Kedd: atv felvétel A nő helye, szerda 9o.9 jazzy: rádiófelvétel a csütörtöki Film Színház Muzsika Albert Györgyivel, csütörtök:közönségtalálkozóval egybekötött dedikálás Salgótarjánban –rengetegen voltak a Café Freiben (igen, igen. Jeles kollegám kávéházat nyitott Tarjánban)-, ma indulás egy rövid hétvégére a Bánki tóhoz a rádiós kollegákkal, vasárnap vissza egy kedves hagyományos Budapesti rendezvényre, a köténykupára. Kollégám Kárpáti Tamás és felesége budai otthonában a budapesti crém de la créme focizik, mérközik egymással. Kezdőrúgás: Dobó Kata és Oroszlán Szonja. És így, tovább, és így tovább.

Voltam fönt az új lakásban a felújító brigáddal: lesz mit tenni, de a legnagyobb rémálom még mindig a költözés. Hagyjuk is. Úgyis túl kell esni rajta, majd csak lesz valahogy.

Megkaptuk az idézést a válásra, s noha fél éve tudom, hogy ez lesz, mégis szíven ütött, amikor kinyitottam a borítékot és feketén-fehéren ott volt a hely, a dátum, az időpont, a terem ahol tárgyalják... Sovány vigasz, hogy minekután mindenben megegyeztünk, sacc/kb. öt percig tart majd az egész.

Most kezdtem el átgondolni a nyarat. Két eseményen kívül nem igazán történik semmi. Lesz egy stockholmi Barbra Streisand koncert júliusban, amit nagyon várok, meg egy hét vitorlázás az Adrián augusztus végén. Esetleg egy hosszú hétvége, a barátnőmnél, Brüsszelben, 'oszt annyi.

Amúgy: veszem a sátorfámat és csomagolok.

Hun be, hun ki.

Jó lenne egyszer megérkezni...


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 3.59 Hozzászólások: (5)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 5
Alicante

Kár, hogy Györgyi életében nem segített senki. Nyugodj békében Györgyi!
2008-10-04 10:52:12

Ilona

Drága Györgyi!
Bocsánat hogy tegezni merlek, de majdnem egyidősek vagyunk.Olvastam a legutóbbi könyved, és meglepődtem, elborzadtam a benne leirtakon.Te egy őszinte, intelligens, szép, kedves, szeretnivaló NŐ vagy csupa nagybetűvel. Hogy tudtad azt a sok paraszt férfit elviselni, megalázkodni, szeretni, mindent feladni életed folyamán, és vállalni a gyerektelenséget, egy kicsit sem önzőnek lenni magad miatt?
Sajnálom, hogy igy alakult az életed, irtad, azért tetted amit tettél, mert szeretted őket.De életed neked is csak egy van, légy önzőbb és akarj önmagad lenni. Látod, te lettél beteg, téged aláztak meg majd dobtak el, megéri egy férfi szerelme ezt? Nem éri meg, mert egyedül maradsz, nem sajnálnak akik eldobtak, sőt kibeszélnek, gúnyolódnak maguk közt-Rólad.
Ne félj az egyedülléttől, sok ember szeret és aggódik érted, találd meg az önmagad számára megfelelő elfoglaltságot, és próbálj meg férfi nélkül is vidám lenni. Csak ártasz magadnak azzal,hogy ezeken a dolgokon rágódsz, a depressziódnak sem tesz jót, éld az életed, de ne vedd túl komolyan!Aggódunk érted és szeretünk! Ilona
2007-09-18 13:33:27

Tünde

Szia Györgyi! Nem tudom honnan veszem a bátorságot, hogy tegezni merjelek. Szóval Szia, Györgyi! Láttam, hogy nem megy a kipakolás. És _értem_ hogy miért nem. De el kell kezdened. Minél tovább húzódik, annál rosszabb. Kezdd el. Most. Felviszed az első pasit, és már nem lesz többé szűz a kecó. Csináld. Csinálnod kell. És írj. Ide is.
2007-09-06 09:47:27

elbéjé

Görgyi szorongó aggodalommal figyellek, a könyveidet nem olvastam, de rövid együttmunkálkodásunk során kimondottan szimpatikusnak találtalak, kedveltem a "szabálytalanságodat", nonkonformizmusodat, és egyre kevésbé érte(tte)m azokat a heves ellenszenv reakciókat, amiket kiváltasz (-tottál) kollégáktól és a történéseidet kommentáló internetes hozzászólásokban is.
Nekem ugyan kicsit furcsa ennyire "plénum előtt" szenvedni (most is láttam veled egy rövid anyagot a Tv2-őn) de elképzelhető, hogy ez is oldja a magadra maradottság érzését, és akkor tényleg nem is kell foglalkozni azzal, hogy ki mit gondol erről.
Nagyon szorítok neked, hogy kilábalj a depressziódból, annál is inkább, mert úgy tapasztalom, hogy amikor az embernek nagy (lelki) baja van, szinte már "jóbarátként" üdvözli az újra rátörő depressziót, amit már legalább ismer valamelyest ebben az egyre bizonytalanabbá váló világban. És ez elég veszélyes érzés. Csapda.
2007-09-06 09:04:55

Sys

Tisztelt Györgyi!
Ha én lennék Albert Györgyi biztos nem olvasnám el a blogbeírásokat, mert még jobban a víz alá nyomnának. Igen, olvastam a két könyved.Számomra az volt megrendítő h megerősítesz abban ha egy gyerek nem egy szerető családban nő fel mennyire nem tudja helyre tenni az életét. Nekem is a szüleim húzták ki a lábam alól a talajt és nem nagyon sikerül felkelni.De hogy lehet ezt helyre tenni? sehogy.Akkor mi legyen? semmi.felkelek, dolgozom, eszek, iszok, lefekszem (egyedül v vkivel) és ennyi.Vagyok de nem élek.mint TE.(?)én belenyugodtam, Te úgy látod egyetlen kiút van: a depi és az önpusztítás.Én keresem a jobbat, de nem nagyon találom, a saját korlátaim fogja vagyok.mint Te.Carpe diem?! baromság!a múltad kitörölhetetlen és megváltoztathatatlan, a jövődet a múlt és a jelen határozza meg. ez van. Ha ELFOGADOD ami van nem süllyedsz el.és még egy fontos dolog, ha jó dolgokra gondolsz jó dolgok fognak Veled történni, lehet h kicsi jó dolgok, de JÓk.
A legjobbakat kívánva:
Sys
2007-08-17 13:47:38

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: nyolc meg tizenegy =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 14 meg 13 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007