2007-09-19 09:54:59

Először az új lakásban

Esküszöm, hogy mióta itt lakom az új lakásban Pesten, akarom mondani Budán (apropó: egyik kedvenc könyvem Márai: Válás Budán című regénye) ma este néztem először tévét, mert ti. az egy dolog, hogy a távirányítót nem találtam a nagy kupiban, de a tévéhez sem fértem hozzá a tálalótól. Hááát... Át kell kódoltatnom a dobozt, mert egyik csatorna sincs ott, ahol volt. Majd megkérem a volt férjemet, ha van fél órája, és nem Sárospatakon van: ugorjon fel és segítsen. Ilyenekben tök jó. De miért pont a Rai 1 van az egyesen? Különben régóta tervezem, hogy megtanulok olaszul...
Mindenesetre én már gyúrok a szerdai (holnap/ma, azaz szeptember 19-i) Barcelona-Real meccsre - ha már megtaláltam a televízió készüléket. Szeretem a focit. (forrás: Gálvölgyi János).
Fél tízig aludtam - nem tudom, mi van velem? (Lehet, hogy már a szerdai hidegfront?) -, majd levakartam a hétfő esti gyantázás maradványait a lábamról. Hétfőn átmentem mindenen: manikűr, pedikűr (walkűr...ha, ha, ha...  :-( ). Egy kicsit újból embernek, akarom mondani: nőnek éreztem magam, ma meg egy séróbelövés. (Gyengébbek kedvéért: beszárították a hajam.)

Tulajdonképpen szeretem ezt a hónapot, de az azért mégis mindig szomorú kicsit, amikor "Elmegyünk. Egy szép nap innen elmegyünk. Elkísér, az indián nyár". Gyerekkorom óta imádom Kovács Katit. Pont ma este volt, na hol? a tévében.
 Most kéne abbahagyni, elfutni, elrohanni...
Igazság szerint: tényleg, mert nagy dolgok nem nagyon történnek velem, de jövő héten a nyaralásom után ismét rádiózom a Jazzy-n. Nagyon várom a csütörtököt
Azonkívül, hogy az új lakásban a dzsuvát rendbe kellene tenni a nappaliban.
Legjobb barátnőm, keresztfiam nagymamája holnap, azaz szerdán, vagyis ma, vagyis mittomén, délelőtt feljön segíteni.
Este pedig turkológus barátommal találkozunk.
Két éve tervezzük.
Hát így.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.18 Hozzászólások: (31)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 31
Sándor Éva


Tiszta szívemből sajnálom
ami veled történt Györgyi
nagyon szeretelek mert
tuti okos voltál és őszin
te.Nyugodj békében!
2008-10-18 07:55:41

Camy-

Nagyon sajnálom a Györgyit de egyben arra is gondolok ,hogy milyen kin szendvedésen keresztül mehetett és akkor persze ,hogy ez neki egy fajta megváltás lett !!! Sir a lelkem :((( és nem is tudnám azt szavakban önteni amit érzek ....Nyugodjon békében és mindig a szivemben marad !!!!!!!!!!!!! Szeretlek és tisztellek György !!!
2008-10-16 21:18:13

Icu

Úgy érzem rokonlelkek voltunk Györgyi,hiszen én is három öngyilkossági kisérlet után is a depresszió szorításában élek.Szerettelek volna személyesen megismerni,de ez már lehetetlen.Nyugodj békében!
2008-10-09 16:18:31

cuni

gyorgyi szivemben orokke elni fogsz.nyugodj bekeben.
2008-10-08 21:51:28

ocsaika

Az embereket megindítja egy szomorú sors és hajlamos arra,hogy túldimenzionálja azt. Albert Györgyi élete azt gondolom olyan volt,mint bármelyikünké,csak a nyilvánosság előtt zajlott. Azokat a hibákat követte el,amiket egy átlag hétköznapi ember is.
Családját,gyermektelenségét okolta betegségéért. Nyilatkozatai alapján nem volt egy alkalmazkodó ember. Azt gondolom,hogy a családja sem véletlenül fordult el tőle,ahogyan férjei sem. Magát okosnak tartotta,hiszen tanult nő volt,rengeteg ismerettel,tapasztalattal és nem tudom ép ésszel felfogni,hogy nem tudja,hogyan készül egy baba?! Felháborít,hogy abortuszait nyíltan vállalta (párját okolta érte),ami később ugye tudjuk gyermektelenségéhez is vezetett. Mindenki csak a saját életéért felelős. Boldogulásunkhoz pedig ész,szív,alkalmazkodás,lemondás kell!
Munkáját elismerem és örülök annak,hogy olvashattam sorait,hallhattam riportjait.
Nyugodjon békében!
2008-10-08 20:18:34

Pulikutya

Nyugodj békében!
2008-10-08 17:41:29

    1 2 3 4 5 6    Következő 6 »

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenhat meg tizenkettő =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 14 meg 14 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007