2007-09-19 09:54:59

Először az új lakásban

Esküszöm, hogy mióta itt lakom az új lakásban Pesten, akarom mondani Budán (apropó: egyik kedvenc könyvem Márai: Válás Budán című regénye) ma este néztem először tévét, mert ti. az egy dolog, hogy a távirányítót nem találtam a nagy kupiban, de a tévéhez sem fértem hozzá a tálalótól. Hááát... Át kell kódoltatnom a dobozt, mert egyik csatorna sincs ott, ahol volt. Majd megkérem a volt férjemet, ha van fél órája, és nem Sárospatakon van: ugorjon fel és segítsen. Ilyenekben tök jó. De miért pont a Rai 1 van az egyesen? Különben régóta tervezem, hogy megtanulok olaszul...
Mindenesetre én már gyúrok a szerdai (holnap/ma, azaz szeptember 19-i) Barcelona-Real meccsre - ha már megtaláltam a televízió készüléket. Szeretem a focit. (forrás: Gálvölgyi János).
Fél tízig aludtam - nem tudom, mi van velem? (Lehet, hogy már a szerdai hidegfront?) -, majd levakartam a hétfő esti gyantázás maradványait a lábamról. Hétfőn átmentem mindenen: manikűr, pedikűr (walkűr...ha, ha, ha...  :-( ). Egy kicsit újból embernek, akarom mondani: nőnek éreztem magam, ma meg egy séróbelövés. (Gyengébbek kedvéért: beszárították a hajam.)

Tulajdonképpen szeretem ezt a hónapot, de az azért mégis mindig szomorú kicsit, amikor "Elmegyünk. Egy szép nap innen elmegyünk. Elkísér, az indián nyár". Gyerekkorom óta imádom Kovács Katit. Pont ma este volt, na hol? a tévében.
 Most kéne abbahagyni, elfutni, elrohanni...
Igazság szerint: tényleg, mert nagy dolgok nem nagyon történnek velem, de jövő héten a nyaralásom után ismét rádiózom a Jazzy-n. Nagyon várom a csütörtököt
Azonkívül, hogy az új lakásban a dzsuvát rendbe kellene tenni a nappaliban.
Legjobb barátnőm, keresztfiam nagymamája holnap, azaz szerdán, vagyis ma, vagyis mittomén, délelőtt feljön segíteni.
Este pedig turkológus barátommal találkozunk.
Két éve tervezzük.
Hát így.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.18 Hozzászólások: (31)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 31
Diggy

Szegény Györgyi. Bizonyára voltak ellenségei, de talán még ők sem kívánták, hogy így és ilyen hamar legyen vége...
2008-10-04 13:22:49

emesebathory

hupsz, ez félre ment..

2008-10-04 03:10:08

www.zoom.hu/cikk.php?cikk=27928
2008-10-03 22:56:14

domi

Kedves Györgyi!
Nagyon régóta figyelemmel kísérem a munkáját, műsorait. Nagyon kedvelem a stílusát, példának tekintem a felkészültségét, igényességét. Remélem, rendbejön az élete, és megtalálja a boldogságot! Többször hivatkozik interjúkban a kedvenc könyveiről, itt a blogon is pl. Márai egyik regényére, vagy egy másik alkalommal Csányi Vilmosra. Szeretném megkérdezni, mik a kedvencei, mit ajánl elolvasásra? Előre is köszönöm! Minden jót kívánok!
2007-10-26 22:48:37

ba74017

Kedves Györgyi! Éppen két éve súlyos depressziós állapotba kerültem. Több mint fél évembe telt, mire diagnosztizálták. Addig természetesen minden lehetséges fizikai vizsgálaton átestem (teljesen negatív eredményekkel), mire kiderült, hogy "csak" a fejemben vannak bajok. Ebben az időben ajánlották, hogy olvassam el a könyvedet. Kölcsön is kaptam, de hónapokig nem mertem hozzá nyúlni, mert attól rettegtem, hogy azzal kell szembesülnöm, hogy még nem vagyok a gödör legmélyén és még lejjebb zuhanhatok. Hiszen hallottam akkoriban Rólad sokmindent. Egyszer csak feltűntél a képernyőn és azt nyilatkoztad, hogy már hónapok óta gyógyszer nélkül vagy. Ez a pont volt az, ami nekem hatalmas erőt adott. Ha Te ki tudtál jönni, akkor nekem is sikerülnie kell!!!
Ekkor olvastam el a könyvedet. Orvosommal megtaláltuk a megfelelő gyógyszerkombinációt (negyedik próbálkozásra), ami - szó szerint! - elviselhetővé tette számomra az életet. Innentől kezdve két és fél évembe került, mire teljesen le tudtam tenni a gyógyszereket, altatót. Minden negyed gyógyszer elhagyása heteket, hónapokat vett igénybe, de nem voltam türelmetlen. Így jutottam el az idén áprilisáig, azóta egy szem depresszió-gyógyszerre sincs szükségem, jól alszom és teljesen uralni tudom a hangulataimat. Nem bíztatnak azzal, hogy soha többé nem fog visszatérni. De tudom, hogy mostmár felismerem a kezdeti jeleket és időben segítséget tudok majd kérni. Egyébként, mikor kiderült, hogy depressziós vagyok, és ezt nyíltan felvállaltam a környezetemben, csak kapkodtam a fejem, hogy hányan vannak még körülöttem, akik évek óta küzdenek kisebb-nagyobb sikerrel ez ellen. Szinte minden második ember megnyílt, amikor én elmondtam, hogy mi a problémám.
De rám csak kevesen figyelnek, és ezért örülök, hogy Te is nyíltan felvállaltad ezt a betegséget. Egy lavinát indítottál el, és óriási segítséget jelent "NEKÜNK".
2007-10-26 09:23:50

Rita

Kedves Gyorgyi,
szeretnem megtudni a konyve cimet-megvasarlas celjabol-ugyanis abban remenykedem,hogy a benne leirtak rajtam is segitenek majd,mint oly sok nonek eddig.
Rolam annyit,hogy 38 eves konyvszakerto vagyok.Erdelyben-Szatmarnemetiben-lakom,es evek ota kuzdok a depresszio,valamint a panikbetegseg ellen.Szinte allandoan gyogyszeres kezeles alatt allok,megsem erzekelek javulast az allapotomban.Foleg a panikbetegseg gatol abban,hogy normalis eletet eljek:felek kimenni az utcara,ezert a dolgaimat sem tudom idoben elvegezni,ami sok esetben a munkam rovasara megy.Ebben az evben ert veget a hazassagom,es az utana kovetkezo kapcsolatom is kudarcba fulladt.Nem tudom,miert van az,hogy en a parkapcsolattol varom a megoldast.Hianyzik az a ferfi,aki VIGYAZNA RAM es TORODNE VELEM.Aki felvallalna ilyennek,amilyen vagyok.
Elore is megkoszonom,ha idot szakit ram.Kivanok tovabbi sikerekben gazdag eletutat;tisztelettel:
Bakk Rita-Gabriella.
2007-10-04 11:58:59


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenöt meg húsz =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 3 meg 12 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007