2007-03-12 16:37:49

Hétvége/ március 1o-11.

A szombat, ha lehet: felejtő. Mindenki kijött már ebből a cseszett taknyomnyálamegybefolyikból, csak én nem? Konkrétan november óta vagyok benne. Baromi sokat teszek különben ellene.

Egyszer eszem egy nap. Nagyjából a Déli pályaudvaron veszek magamhoz kaját - fehér lisztből készült hagyományos zsemle, állítólag sonkával, na jó, a sajt az legalább kosher, zöldség semmi - „oszt annyi”. Gyümölcs? Majd, ha érik az eper, meg utána az őszi, s aztán a görögdinnye. De legalább fogynék... Ideálisan egy tizest, optimálisan egy (vizes)nyolcast, reálisan egy (csillagos) ötöst kellene ledobnom. Mindegy. Majd legközelebb. Ebben a takonyban az a szar, hogy ahhoz nem elég, hogy az ember beteget jelentsen, de ahhoz sok, hogy dolgozni tudjon. A hétvégén in concreto két nagy interjút kell leadnom. Az egyik: hármas portré a város egyik legpatinásabb tisztítójának tulajdonosával Tichy Dezsőnével és két lányával (VIII. Bródy S. u. 22), a másik Bogyay Katalinnal, a londoni Magyar Intézet egykori igazgatójával, jelenlegi kulturális államtitkárral. Neocitrán, egyebek, még az ágy is húz..

Lapszemle: napi, meg a heti kedvencek: Nari, ÉS, a bulvárokból  – soha ne mondd, hogy soha! -  egy ideig most kiiratkoztam belőlük. Bocs. Az nem érdekel, hogy a könyv (Miért pont ők? A férfiak fogságában) után egy hónappal még mindig ezen csámcsognak, sőt nagyon is érdekel! Hálás köszönet az ingyen reklámért! De komolyan. Az már egy kicsit ciki, hogy a rivális lapok között elindult egy ösznépi ki, kicsoda? (volt) Albert Györgyi életében... Ilyen erővel igazi nevekkel is megírhattam volna a művet, már rég túl lennénk az egészen. Belealudtam a korcsolyázó sztárműsorba, de nem miattuk, hanem, szóval neocitrán, de lsd. fentebb. Katával együttérzek, Hujbert szeretem, de Csollánynak drukkolok.

Csak átcsúszott vasárnapra a dologidő. Viszont egy érdi barátnőm átjött Martonba és főzött nekem egy isteni tavaszi zöldséglevest, mert, hogy állitólag ilyenkor (is) kell a folyadék a szervezetnek. Meg a vitamin. Közben szól a rádió, hiába... Hírfüggő vagyok. Meg a telefon: körileg, hogy ki mit tud az idei Kossuth díjakról-díjazottakról. Én asszem nagyjából mindent, de sajna embargós 15.-e 13-óráig. Ebéd, Julcsi el, cikk átmailez, pihi, mert egy pasijelölt -  hat hete próbálkozik -  fél hétre ígéri magát: elmegyünk vacsizni. Kilencre már ide is ér, a vacsiból kávézás lesz, a jövő hétre tervezett hosszú ausztriai hétvége lemondva, mert „fáradt”. És még nem történt semmi. Van egy tippem. Nem is fog. Lehet arrébb tolni a bringát. Öreg vagyok én már ezekhez a hülyeségekhez. Legalább lesz időm sétálni, kirándulni, az unokaöccseimet, unokahugomat meglátogatni, játszani velük, meg tavaszi nagytakarítás címen kidobni a felesleges kacatokat. A lelkemből is. Hát így.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 5.00 Hozzászólások: (0)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 0
Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tiz meg hét =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 9 meg 17 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007