2007-03-14 09:21:36

Megyek Londonba!

Tényleg nincs unalmasabb, mint amikor az ember a saját betegségeiről siránkozik, de most már komolyan mondom, hogy szerintem influenzában fogok elpusztulni, ráadásul úgy, hogy 96 évig élek, és addig tart. Tudom. Ki kellene feküdni, de... kivel?

Átugrottam a Postára, mert kedvenc levelezőpartnerem, az APEH ajánlott, tértivevényes, vagy mi a búbánat levelet küldött, de utólag is bocsánatot kérek tőlük, ugyanis visszafizettek, mert, hogy én meg állítólag túl. Soha rosszabb hírt. Onnan átmentem a másik Postába, ti. a Postakocsi étterembe, Martonvásár első számű vendéglőjébe, és – bocs!, már megint – nátha enyhítésből egy forró francia hagymalevest abszolváltam, meg Rózsikával, a tulaj feleségével, az egyik üzletvezetővel lefetyelem. Naná, hogy pont betért a kedves úriember, aki a hétvégén inkább fáradt lesz, mint kirándulna: felejtő. Persze – telefonon – előkerülte a férj is, aki beugrana egy-két cuccért... Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem lehet az összeset egyszerre elvinni, hogy ne én nézzem már naponta, ha már  ő hagyott el, de valószínűleg szakmát fogok változtatni. Kiiratkozom a speciális kollégium a férfiak megértése tanszékről. Próbáltam, Isten látja lelkemet: nem egyszer... Most feladom. Egy időre legalábbis.

Visszaszóltak, hogy szerda délben újabb vevők jönnek megnézni a házat, jó lenne minél előbb túllenni, és túltenni magunkat rajta. Én – üröm, az örömben vagyis, bocs... Fordítva: minden rosszban van valami jó –, alig várom, hogy visszaköltözzek Pestre, ahová mindig is tartoztam. Közel került hozzám Marton is, sok kedves embert ismertem itt meg, hiányozni is fognak, de végül is: 35 km. Pestről. Én már csak tudom. Vissza-vissza fogok járni, anyósomat nagyon szeretem, meg a sógoraim gyerekeit. Nincs is ezzel semmi baj.

Lefoglaltam a húsvéti repülőjegyeimet Londonba, meg a George Michael jegyeinket- barátaimmal – az Arénába.

Minden sínen van. Jól hangzik, nem? Kár, hogy nem igaz.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.22 Hozzászólások: (15)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 15
Balázs Beatrix

Igazad van abba hogy sok embert kehasználnak.Én például sok emberr segitségét kértem és nem nagyon segittenek pedig az embereknek ösze kéne tartani.Pl ki tudna segitteni nekem németül hát eddig 1-jelentkező nem volt.Ha valaki tudna seggitteni én örülnék a leg jobban.valaki segitsen˘!kérem!
2007-05-15 15:46:08

Bea

Nézve és hallgatva ma reggeli interjúdat, felvillantak bennem a képek, amiket -pont a Te korodban- tartott elém a pszihiáterem: Az élet tengere, ezt a címet adtam az egyiknek.
A tenger közepén vagyok a vízben és a part még messze. Kapálódzom, hadonászom és lassan elmerülök, megfulladok, pedig tudok úszni. Tán el kéne kezdeni...úszni.
A másik a Csónak a tavon című kép, amit a házasságaimmal kapcsolatban festett:
Itt feltétel, hogy két ember evezzen. Csak így jutunk a partra, ezért nagyon fontos, kit választunk, engedünk a csónakba. Már ekkor eldől, amin később, talán, de csak esetleg lehet még korrigálni. De én, én vagyok, és ahelyett, hogy eveznék szépen tempósam, azzal foglalkozom, hogy a másik miért nem, miért nem úgy, ahogy én. Hiszen ezt képzelem jónak. Az én evezésem, akár partra is vinné a csónakot, lehet a másik megtanulná idővel, hogyan kell a mi csónakunkban evezni. Nálam nem ez küvetkezik. A fene nagy meggyőződésem, hogy az én tempóm, stílusom a jó, ez legyen az övé is, még kedvét is szegi. A nagy mutogátás közben billeg a csónak, mindkettőnknek hányingere van, és a vége a borulás.
A férfiak olyanok, amilyenek. Ismerjük Őket, csak nem tudjuk kezelni. Rengeteg nő éli le az életét házasságban, az én volt férjeimnek is vannak feleségeik, és nem mondanám róluk, hogy hülyék. "Mindenki másként csinálja,..." Szerencsémre, vagy pont nem, tudom a volt pasijaim véleményét magamról:
A legszebb, a legokosabb akit valaha ismertem, de mellette csak kifutófiúnak éreztem magam, nem tett jót az egomnak! Másik: Okos, szép, inteligens,szorgalmas, kedves, de naponta ki herélt. Még egy utolsó: Félelmetesen jó nő, de a hangsúly a félelmetesen van.
Nekem is voltak jó éveim. A legjobbak, legtermékenyebbek amit egyedül töltöttem. Most, a házasságomban is akkor teljesítek, ha fizikailag egyedül vagyok. Kezdem megtanulni, a leckét, ne kapálódzak. Nehéz, de nem teljesíthetetlen. Egy cél van előttem: ha csak szalmaszál jutott a biztonságból, ragadjam meg azt, mert jobb, mint a semmi. Kicsit előbb születtem, mint Te, több időm volt tisztába jönnöm önmagammal.
I keep my fingers crossed for U!
Bea

2007-03-17 08:40:58

andi

Szia Györgyi!Roppant szimpatikus vagy nekem,hogy vállalod magad.Gondolom és kivánom neked,hogy nagyon sok boldogságod legyen még az életedben,ugy gondolom te nagyon erős asszony vagy,igy sikerülni fog neked.Én tiszta szívből kivánom neked!
2007-03-16 21:32:12

Dobra Viki

Györgyi!
Nálad a sex létszükséglet, ezt megértem, mert nálam is.DE! Nem érzed úgy, hogy a hapsik téged használnak ki, nem pedig te őket? Márpedig ha a sex csak a hapsinak jó, ld. Deutsh, akkor ez így van. Szerintem meg van a te párod is vhol a nagyvilágban, csak lehet hogy egy dél-afrikai városban. Keresd kitartóan, ne add fel és légy óvatosabb pasi ügyekben! Olyan értékes ember vagy, mi a túróért kell magad így elhasználni?!
2007-03-16 19:28:20

Mariska

Kedves Györgyi!
Gratulálok a bátorságodhoz, és nagyon drukkolok!!!
Láttam Verebes István beszélgetését veled a Napkeltében - csodáltam a nyugalmadat. Verebes leszerepelt.Miért vállal be ilyen riportot, ha ennyire elfogult, férfisoviniszta...Nem mondta neki senki: hé, veled szemben egy ember ül, aki szenvedett...És neked kéne szégyellni magad mert megírtad? Nem nekik ,mert megtették????
2007-03-16 18:11:43

Tasi Jutka

Nagyon okos vagy Györgyi,tisztellek is érte,de a magánéletben tök hülye vagy..Bocsásd meg,hogy ilyen nyers vagyok,de aki ilyen tudással,és ilyen háttérrel nemtudja a magánéletét normális mederbe terelni,az előbb-utóbb megbukik a szakmában is.Sajnálnám,ha teljesen padlóra kerülnél,de azt mondom,nagyon szedd össze Magad!!!A legnagyobb tisztelettel:nagy rajongód.Jutka
2007-03-16 14:27:26

    1 2 3    Következő 6 »

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: kilenc meg húsz =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 3 meg 2 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007