Vissza a StoryOnline-ra » Sztárblog » Albert Györgyi blogja » Március 15. egy osztrák arisztokratával
2007-03-16 10:09:17

Március 15. egy osztrák arisztokratával

Van abban valami pikáns, ha az ember egy osztrák arisztokrata család leszármazottjával, egy Pallavicinivel tölti a forradalom és szabadságharc évfordulóját...

Edu, Zita fia, hatkor kel, a vendégszobából átkúszik hozzám - minő öröm!-, és Cartoon Networközni akart. A pici lány két órával később nyöszörög, mamája megeteti, én valami harapnivalóért: zsömléért, tejért indulok a faluba, ami meddő vállalkozásnak tűnik, mert elfelejtettem, hogy nem vasárnap van, hanem nemzeti ünnep – minden zárva -, így aztán kedves szomszédomtól kapok kölcsön alapdolgokat. Hiába... Nem vezetek háztartást, gyerekem soha nem volt. Mindegy. Megoldottuk. Edu felfedezi magának a kiscicámat, és jókat hancúroznak együtt, én – még mindig hálóingben - lecsekkolom a mailjeimet. Megnézzük a zászlófelvonást a tévében, majd nagy nehezen összekászálódunk, és fél egy körül nekiduráljuk magunkat: elmegyünk ebédelni, majd végre a levegőn, a parkban süttetjük arcunkat a tavaszi napsütésben. Öt körül itthon, és már-már egy szép napot tudhatunk, tudhatnánk, tudhattunk volna magunkénak, ha én hülye nem kapcsolom be a tévét, és elindul a pokol. Értesülünk arról, hogy mi történt a Petőfi szobornál, a Múzeum kertben, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, az Andrássy úton, a Deák téren... Kiábrándultak, keserűek, és szomorúak voltunk. Nem kéne kiiratkozni ebből az országból? Vagy... Ideiglenesen, amíg konszenzus, párbeszéd, dialógus nem történik, nem jön létre, nem tud létrejönni; szóval addig nem lehetne egy picit szüneteltetni édes hazánkat? Magyarország...

Aztán, meg... A kisvakondos vicc jut eszembe, amikor vakondmama figyelmezteti a csemetét: „Kisvakond! A föld alatt élünk. Sötét van, hideg van, de ez a mi hazánk.” Az ember csak győzze szégyellni magát külföldi barátai előtt, meg azért, hogy idáig jutottunk. Na mindegy... Ahogy Clark Gable mondta Vivien Leighnek, búcsúzásképpen, az Elfújta a szélben: „Frankly, I don’t give a damn.” (cca.: Édesem! Teszek rá!). Erre a nő: „Tommorrow is another day...” (kb. A holnap, egy új nap. Akármi is lehet.)

A remény hal meg utoljára.


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.49 Hozzászólások: (17)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 17
Emese

Györgyi ne törődj az ilyen pasikkal, mint ez a Miki, őis csak egy "férfi" szegény!!!

Tedd továbbra is azt, amit eddig.....őszintén, kíméletlenül!!!!
entinmama
2007-03-18 16:08:41

Emese

Sajnos könyveidet még nem tudtam megvenni (majd nyugdíj után), de már alig várom hogy olvashassam! Láttam több interjút is Veled Györgyi, régebben pedig sokszor láthattalak "élőben" egy bizonyos csatornán műsorvezetőként. Már akkor is nagyon szimpatikus voltál nekem, ami pedig eddig lejött nekem a pasikról tett nyilatkozatokból, írásaidból a lapokban - hát az nagyon ínyemre való - pedig már nem vagyok mai "tyúk". Végre van aki abszolút jól lát és azt jól meg is írja...és ez egy NŐ,...Albert Györgyi.
Gratulálok!!!!!!!
entinmama
2007-03-18 16:03:50

barbara

Kedves Györgyi!

Ne csodálkozz, hogy nem vagy boldog, hisz gondold el, hogy hány boldogtalanság okozója vagy te magad, az életben amit okozunk azt mind kamatostul kapjuk vissza! Egy dolgot elfelejtettél, hogy ne kívánd felebarátod férjét, ne törj házasságot stb... Én a helyedben tanulmányoznám a Bibliát és egy új életszemléletben keresném a boldogságot. Amiben jársz az erlölcsi fertő, mocsár és ez egyre mélyebb és mélyebb lesz! Térj meg és boldog leszel!
2007-03-18 12:40:27

Miki

Kedves Györgyi!

Én inkább azon szégyenkeznék a helyedben ,hogy onnan jössz rá milyen nap van,hogy nincsenek a boltok nyitva.
Ha a nemzeti ünnep csak annyit jelent számodra,hogy ebédelsz egy jót meg sütteted a napon magad ,akkor inkább ne nézz tv.-t se.
Legközelebb azért tűzzé ki egy kokárdát és személyesen vegyél részt valamilyen ünnepségen.

Üdv.
2007-03-18 08:29:59

mfoldes

kedves györgyi nekem tetszenek a nyilatkozataid és az élet felfogásod údv egy nagypap.
2007-03-17 22:07:30

kdora

kedves györgyi!
az előttem szólókhoz hasonlóan, én is atv rajongó lettem mióta fele feltűnsz aképernyőn. életutunk is elég hasonló, de veled ellentétben 30 éves koromra rájöttem h nem megszerezni és szexelni, (amiben mindig velelem és akkor volt az életében a legjobb:)) hanem megtartani az igazán nagy dolog... ezért is sajnálom h andrást ilyen könnyen ugymond dobod és ilyen flegmán beszélsz róla... én egy hozzá hasonló emberre találva érzem magam igazán biztonságban, egyre messzebb kerülve a gáboroktól... soha de soha nem cserélném már ki őket...
2007-03-17 20:50:42


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenhat meg tizenhat =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 18 meg 14 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007