2007-03-18 15:10:32

Erőltetett menet

Hát igen. Kiesett egy pár nap. A hosszú hétvége közepe. Mondjuk a péntekem nem volt semmi. Ebéd Bíró Eszter énekesnővel (Budapest Klezmer Band): amolyan nőcis panaszdélután törzshelyemen a Gustoban. Az a típusú - dumálás -, hogy asszongya -: És, amikor azt mondta, én azt mondtam, na jó ezt kikérem magamnak, menjen a francba, de közben miért hiányzik az a szemét, és miért bőgök esténként? Vagy. Hagyd a fenébe azt a tetűt. A cipődet nem vihetné utánad. Dögöljön meg, de már nélküled...

Ebéd után after-ebéd egy kollégával: szakmázunk, mer’, hogy már semmi sem a régi, nem is lesz - ez nem is biztos, hogy baj -, de ez már tényleg mindennek az alja, innen már nincs lejjebb, stb. stb. stb. Közben telefonon lecsekkolom, hogy Gálffi Lacinak  tuti, hogy este megy az Örkény István Színházba a tőlem, neki szánt virágcsokor, úgyis, mint friss Kossuth-díjasnak. Imádom, szeretem, nagyra tartom, és, ha valaki megérdemli a kitüntetést, akkor ő aztán igen.

Továbbállok: Millenáris Fogadó: a varázslatosan tehetséges, multi-kultis Palya Beával készitek interjút a Nők Lapjának. A nő fiatal, gyönyörű, magyarul, cigányul, bolgárul, törökül énekel, autentikus népzenét, meg jazzt, de leginkább a kettő keverékét, szakmai szóval élve: fúzióját. Ő is az a típus, akivel kapcsolatban az embernek az jut eszébe: „ Ha nem ide születik, akkor...” Szerencsére ide született, a miénk, a mi lányunk és büszkeségünk.

Na és aztán irány a barátnőmhöz Láng Zsuzsához ejtőzni, megbeszélni az előző napi fényes budapesti eseményeket – többek között -, meg ezt-azt. Pont olyan cicája van, mint az én kormos Kovács Pistim, csak negatívban: egy igazi hólabda. Náluk alszom, mert másnap - most írunk 16-a estét-, szóval másnap 17-én, szombaton hajnalban jelenés Verebes Istvánnál/Napkelte. Fél órás beszélgetés arról, hogy, hogy, s mint a könyv megjelenése után... Vissza Martonvásárra: újabb vevők jönnek, kopogtatnak... Csak már vinnék is a házat.

Pest, Szentendre: félig business-félig pleasure: újabb barátnők, meg felkérés, hogy április 19-én közreműködjek műsorvezetőként az izraeli képzőművész Ofra Zimbalista kiállításának megnyitóján.

Nna. Ekkorra már tényleg úgy éreztem magam mint  egy kifacsart mosogatórongy. Barátnőm, Csilla hazadobott, cica megetet, ágyba bújni be: black-out.

Ma rémes migrénes görcsre ébredtem, de csak-csak kiállt a „kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét” egyik termékétől. És ma tényleg felhívtam nagyszüleimet, és megint elszégyelltem magam, hogy milyen keveset kell tenni azért, hogy másoknak örömet okozzunk.

Holnap referálok.                              

Este színház. Víg. Az Alföldi Robi féle Cseresznyéskert. Hegedűs D., Eszenyi, Kamarás és sokan mások.

 


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.28 Hozzászólások: (21)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 21
Mikula Máté

Szia Györgyi!

Először is csodállak Téged, hogy a Veled történtek után képes vagy felállni, és élni tovább az életedet, úgy, hogy közéleti személyiségként is vállalod a hétköznapi és kevésbbé hétköznapi problémáidat.
Mostanában hála Istennek megint sokszor beléd botlok a különböző tvcsatornákon délelőtt, délután itt, ott, amott :-))
A miért pont Én című könyvedet, szeretném majd megvenni. Magamról csak annyit, hogy mozgáskorlátozott vagyok, két főiskolai diplomával a zsebemben, már megint állást keresek. Volt pár rossz napom az elmúlt hetekben, de mindig azt mondtam magamnak: "Új nap, új lehetőségekkel"!!
Persze ha az ember előtt ilyen példa van , mint Te is, akkor tudja, nincs egyedül.
Engem sem sokszor látnak szomorkodni a környezetemben, mert ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak. Igyekszem , hogy a barátaim - akikből nagyon sok van - érezzék, hogy mellettük állok.
Így aztán elég gyakran nyujtok telefonos lelkisegélyszolgálatot - szociális munkásként.( Tegnap épp 1 barátnőmet vígasztaltam , aki sajnos elvetélt) Jó olvasni a Blogodat! Tetszik a stílusod, és az , ahogy látod a körülötted lávő világot.
Érzem, hogy olyan ember vagy, aki a körülötte lévő eseményeket magába olvasztja - átszűri - , majd elgondolkodik rajtuk, és meglátásait megosztja a külvilággal. ( Hiszen ez az író dolga)!!
Gyakran meg fogom nézni a blogodat.
Kívánok a hétköznapokhoz sok erőt!!!
Szeretettel - Mikula Máté

2007-03-23 08:24:40

Sszalai Józsefné

Kedves Györgyi!
Nagyon szeretném olvasni a könyveit de még nem jutottam hozzá anyagi okok miatt.Mint mások is írják a válaszok valahogy rólunk szólnak.Nem értem a depresszióját.Valahogy álságosnak érzem mivel én is szenvedek e betegségben 10 éve nekem más tüneteim vannak és az Önét csak egyféle feltünésnek érzékelem.
A depressziós ember nem ilyen mint Ön.magábaforduló
nincs ennyi barátja ,nem járkál folyton-folyt találkákra
a megszokott környezetében tud létezni.az embereket
inkább taszítja mint vonza. Ezek a tünetek Önre nem jellemzőek és nem értem mi a problémája azon kívül amit önmagának kreál.Feltétlenül elfogom olvasni a könyvét és amennyiben tévedtem,hogy csak népszerű
akar lenni, akkor bocsánatot fogok kérni. Most azonban
nem találom Önt hitelesnek.
2007-03-23 08:14:58

lusinka

Nagyon jo, nekem tetszik,mert megerdemled!!
2007-03-22 21:54:58

lusinka

Nagyon jo, nekem tetszik,mert megerdemled!!
2007-03-22 21:40:48

ildi

Nagyon klassz a könyved,kérlek ne törődj azokkal akik bántanak miatta! Vagy irigyek,mert tehetséges és okos vagy -amit főleg a férfiak nehezen viselnek -vagy egyszerűen csak azért kritizálnak mert ma ez a divat.
Amikor komoly lelki, családi problémám volt rájöttem mennyire igaz,hogy bajban ismeri meg az ember,ki az igazi barát.Sokkal többen segítettek,álltak mellém mint gondoltam volna, ez nagyon sok erőt adott.Biztosan tudod már, neked kik fontosak igazán,kikre számíthatsz,hát csak az Ő véleményükre figyelj,viszont:TANULD MEG ELFOGADNI mások segítségét,szeretetét!!!Nehéz ,de fontos. légy nagyon boldog!!!!
2007-03-22 18:47:37

jkriszta

Kedves Albert Györgyi!
Könyveid olvasása után bárki,( közöttük én is ) úgy érezheti a barátod lett, talán mert minden olyat is leírtál, kimondtál amiket nem igazán osztunk meg senkivel. Remélem kapaszkodót jelent a számodra az emberek szeretete és nem újra, meg újra depresszióba dönt. Kívánom, hogy mindig legyenek melletted olyan személyek akik nem csak gondolatban vannak Veled, hanem a tetteikkel is segíteni tudnak!!!!
Üdvözlettel: Kriszta
2007-03-22 11:07:39

    1 2 3 4    Következő 6 »

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: öt meg négy =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 1 meg 13 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007