2007-03-18 15:10:32

Erőltetett menet

Hát igen. Kiesett egy pár nap. A hosszú hétvége közepe. Mondjuk a péntekem nem volt semmi. Ebéd Bíró Eszter énekesnővel (Budapest Klezmer Band): amolyan nőcis panaszdélután törzshelyemen a Gustoban. Az a típusú - dumálás -, hogy asszongya -: És, amikor azt mondta, én azt mondtam, na jó ezt kikérem magamnak, menjen a francba, de közben miért hiányzik az a szemét, és miért bőgök esténként? Vagy. Hagyd a fenébe azt a tetűt. A cipődet nem vihetné utánad. Dögöljön meg, de már nélküled...

Ebéd után after-ebéd egy kollégával: szakmázunk, mer’, hogy már semmi sem a régi, nem is lesz - ez nem is biztos, hogy baj -, de ez már tényleg mindennek az alja, innen már nincs lejjebb, stb. stb. stb. Közben telefonon lecsekkolom, hogy Gálffi Lacinak  tuti, hogy este megy az Örkény István Színházba a tőlem, neki szánt virágcsokor, úgyis, mint friss Kossuth-díjasnak. Imádom, szeretem, nagyra tartom, és, ha valaki megérdemli a kitüntetést, akkor ő aztán igen.

Továbbállok: Millenáris Fogadó: a varázslatosan tehetséges, multi-kultis Palya Beával készitek interjút a Nők Lapjának. A nő fiatal, gyönyörű, magyarul, cigányul, bolgárul, törökül énekel, autentikus népzenét, meg jazzt, de leginkább a kettő keverékét, szakmai szóval élve: fúzióját. Ő is az a típus, akivel kapcsolatban az embernek az jut eszébe: „ Ha nem ide születik, akkor...” Szerencsére ide született, a miénk, a mi lányunk és büszkeségünk.

Na és aztán irány a barátnőmhöz Láng Zsuzsához ejtőzni, megbeszélni az előző napi fényes budapesti eseményeket – többek között -, meg ezt-azt. Pont olyan cicája van, mint az én kormos Kovács Pistim, csak negatívban: egy igazi hólabda. Náluk alszom, mert másnap - most írunk 16-a estét-, szóval másnap 17-én, szombaton hajnalban jelenés Verebes Istvánnál/Napkelte. Fél órás beszélgetés arról, hogy, hogy, s mint a könyv megjelenése után... Vissza Martonvásárra: újabb vevők jönnek, kopogtatnak... Csak már vinnék is a házat.

Pest, Szentendre: félig business-félig pleasure: újabb barátnők, meg felkérés, hogy április 19-én közreműködjek műsorvezetőként az izraeli képzőművész Ofra Zimbalista kiállításának megnyitóján.

Nna. Ekkorra már tényleg úgy éreztem magam mint  egy kifacsart mosogatórongy. Barátnőm, Csilla hazadobott, cica megetet, ágyba bújni be: black-out.

Ma rémes migrénes görcsre ébredtem, de csak-csak kiállt a „kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét” egyik termékétől. És ma tényleg felhívtam nagyszüleimet, és megint elszégyelltem magam, hogy milyen keveset kell tenni azért, hogy másoknak örömet okozzunk.

Holnap referálok.                              

Este színház. Víg. Az Alföldi Robi féle Cseresznyéskert. Hegedűs D., Eszenyi, Kamarás és sokan mások.

 


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 4.28 Hozzászólások: (21)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 21
Vuk

Kedves Györgyi!

Olvastam mindkét könyvedet, és nagyon tetszett. Mindkettőt pár nap alatt elolvastam. Nem gondoltam volna rólad, hogy ennyire jól írsz, jó stílusban, és annyira közvetlenül, mintha barátnők beszélgetnének egymás között. Tetszik nagyon, hogy felvállalod magad. Egy kicsit ilyesztő az a betegség amiről írsz, és sajnos egy hozzám nagyon-nagyon közel álló ember ebbe bele is halt. Jó lenne, ha a gödrök végre elkerülnének, ami így elég közhelyes, tudom, de sokszor a közhelyekben van az igazság.
Sok sikert kívánok az élet minden területén!
2007-03-20 10:53:10

Vera

Mindent szivesen elolvasok rólad, igazan erdekel, hogy mi törtenik veled. Nagyon drukkolok neked, hogy boldog legy, hisz megerdemled.
Szeretettel üdvözöllek Szlovakiabol
2007-03-19 21:07:25

erzsi

Kedves Györgyi!
Senki blogját még nem olvastam el ezen pillanatig, de miután a nemrég megjelent könyvedet elolvastam, kutakodni kezdtem, hátha írsz. Örültem, hogy rátaláltam. A stílusod fergetegesen pompás, nagyon bírom. Egyébként 50-es pedagógus vagyok, aki szeretné megköszönni NEKED ( igen, így nagybetűvel!), hogy eszméletlenül sokat segítettél nekem a saját gyerekem nevelésében - annak ellenére, hogy neked nincs gyermeked! A könyvedben leírt Sue Atkinson és Dorothy Law Holtz idézetek és a szüleid negatív nevelési elvei felnyitották a szemem, hogy én is gyakran hajlamos vagyok a lányomat "teljesítményszemüvegen" keresztül szemlélni. Azt hiszem, ez az egyik legnagyobb hiba, amit szülő elkövethet a gyermeke ellen. MÁR EZÉRT ÉRDEMES VOLT MEGÍRNOD A KÖNYVET! Egyébként egy szeretnivaló önpusztító, szuperintelligens, pasifaló démon vagy, akinek remek a stílusa! És mellesleg érdemes a gondolataira is odafigyelni. Szeretettel üdvözöllek és szurkolok azért, hogy rájöjj: gyermek nélkül is lehet minőségi életet élni, a boldogság nem igazán ezen múlik!
2007-03-19 15:48:03

« Előző 6    1 2 3 4    

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenöt meg tiz =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 13 meg 4 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007