2007-03-22 12:13:53

Turnézom

Ma megkezdődik a nagy országjáró turné, az új könyvvel. Helyszínünk: Veszprém, minnggyá’ meg is nézem, hogy hol is? Ja igen! Délután 4, Bástya könyvesbolt.

Nem tudok magamhoz térni Kaszás Attila eszméletvesztése óta... Fiatal, kirobbanó tehetséges ember, jó haver, pici a kisgyereke, nemrég találta meg a párját... Imádkozni nem tudok érte, lévén, hogy ateista vagyok, de bízom a Sorsban, hogy kegyes lesz hozzá. Attila! Gyógyulj meg, szükségünk van rád!

Tegnap rádiófelvételem volt a 9o.9 jazzyben, a csütörtöki – holnapi – műsorom vendége Gálffi László: jó barátom, most speciel a Kossuth-díj kapcsán, meg aztán... Milyen az élet... Amivel Laci annak idején robbantott a színházi életben, az Equus-sszal, abban Kaszás partnere volt.

Laci vasárnap tart egy bulit, a díját megünneplendő, de tegnap pont azt mondta, hogy már nincs is kedve az egészhez...

Rémes.

Nna, aztán manikür, fodrász, hogy egy kicsit embernek érezzem magam, végül, késő délután egy politikai rendezvény: folyik a vita, a harc a március végén megüresedő elnöki székért... Nem tudom. Vagyis, tudom, mert egyikőjük kortársam, talán barátomnak is merem mondani, szeretem, nem tudom... Mit kívánjak neki?

A vége után irány a Gusto, a törzshelyem a Frankel Leó úton. Belefutok két, velem egykorú barátnőmmel. Program?

Meglepő, váratlan új fordulat: szidjuk a pasikat, rohadjon meg mindegyik, ahol van. Konkrétan nálunk nincs. Egy se.

Mit lehet tenni?

Hazamenni, megsimogatni a cicát, ’oszt csicsikálni. Tud valaki jobbat?


Írta: gy.albert
Címkék:
Értékelés: 3.84 Hozzászólások: (15)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 15
Riri

Kedves Györgyi,
még nem olvastam a könyveidet, de már mindkettőt megrendeltük:) Ne törődj azokkal akik megpróbálnak kioktatni hogy mit nem csinálsz jól. Aki soha nem volt depressziós, az nem tudja, hogy olyankor az embernek még a felkeléshez is bíztatás kell és ilyenkor az ember nem az aki lehetne! Örülök hogy a könyved is kiút ebből a gödörből.
2007-03-24 17:35:19

Vica

Remek könyvek,valódi életutak,semmi felesleges álszent megnyilvánulás...csak igy tovább!Mindkét könyvet olvastam,nálam első helyen állnak. Kivételes tehetség,okos nő,több ilyen kéne Belőled Györgyi. Ne hagyd abba.....
2007-03-23 19:09:45

Andi

Hát nem is tudom, könnyebb a pasikat szidni, esetleg magadba kellene nézni nem? Akkor talán a boldogságot is megtalálnád végre és nem hibáztatnál mindenkit.
2007-03-23 15:30:40

T.Piros

Szia Györgyi! A könyveidet nem olvastam, de nagyon sok sikert kívánok a további életedhez. Én nem régen váltam el, van két gyermekem akik sok erőt adnak nekem. Remélem majd egyszer én is megtalálom az igazi társat amit kívánok szívből neked is! Jó egészséget kívánok: Piros
2007-03-23 13:47:51

JUcesz

Szia Dzsördzsi!!
Gratulálok hozzád,mert nem púderozol,hanem írod,ahogy van..és ami van...
Tudod,aki bírál,az még semmit nem tett le az aztalra,és már nem is fog.Okos vagy,helyes vagy,irigylésre való vagy,szeretnivaló vagy..mi kell még ??? Puszillak
2007-03-23 13:23:33

PETRAK

Kedves Györgyi!

Nemrég, születésnapomra kaptam meg 2. könyvedet az anyósomtól. Egyszuszra elolvastam és pont jókor jött mert általad kicsit kivülröl tudtam szemlélni a saját életemet és mertem gondolataimban változni. A stílusod nekem nagyon tetszik és őszinteséged megtisztelő mindannyiunknak. Talán még elárulnék valmit ami esetleg mosolyt csalhat az arcodra: A férjemnek fiatalon Claudia Schiffer volt az ideálja dizájnt illetően, de emellett Téged mindig megnézett ha TV elé keveredett ( és nagyra tartott/tart dizájnként és intellektusként is ) különben más nőt nem nevezett meg hogy tetszene neki. Claudia kicsit bosszantott de Rád nem féltékenykedtem még magamban sem. Üdvözöllek és szeretettel gondolok rád: Petrak
2007-03-23 12:05:15


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: kilenc meg tizennyolc =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Gondolatok...

MAGAMRÓL

Újságíró, riporter, műsorvezető.

ÜZENŐFAL

2008-10-18 14:42:16 Egy ember Ezt nem hiszem el! Most mindeki így a Györgyi úgy a Györgyi, de amikor élt nem becsülték meg. Ez nagy képmutatás az egész médiától!!

2008-10-18 14:34:04 Moni Kedves Dió! Abszolút igazad van! Én szívből kívánom zsuzsának, hogy majd egyszer ő is ismerje meg a depresszió minden kínját, és majd akkor próbáljon pálcát törni Györgyi feje felett!!!
Lám, ő biztosan egy szent, aki azt hiszi, a pálinka víz... vagy csak félre siklott az ő élete is, és örül, ha másé is félre siklik... Én is iszom a gyógyszereim mellett, hiába nem lenne szabad, mert nem tudom elviselni a környezetem érdektelenségét, és azt, hogy képtelen vagyok talpra állni. Valaha angolul felsőfokon beszélő személyi asszisztens voltam, neves multi cégeknél. Ma csak egy roncs vagyok, aki már a számláit se tudja fizetni - és nem az alkohol miatt! Azt hiszem, a többi embere úgy kezeli a depressziós embert, mintha csak lusta lenne, mert nem tudják az hová tenni, hogy ez nem egy nátha, ami egy Kalmopyrintől elmúlik. És nem értik, hogy a kívülről szépnek látszó élet ellenére hogyan lehet valaki depressziós - de ez pont ezért egy súlyos lelki betegség!
És Györgyi családja tényleg szégyellje magát! Nem mert szembenézni a sok igaz szívből gyászoló megvető pillantásával!
R.I.P. Györgyi

2008-10-18 14:20:36 Moni Kedves Valaki!
Tudod a segítséget olyanoktól nem fogadja el az ember, akik korábban kitagadták... és a depressziós ember lelke, személyisége, semmije sem olyan, mint az egészségesé!
Én már 3. éve küzdök a depresszióval, senki sem ért meg, még a barátom sem, egyedül a legjobb barátnőm.
Már rég véget vetettem volna az életemnek, ha ebben a "szabad országban" hozzájuthatnék egy .44 vagy .50 kaliberű revolverhez. Mert ott nincs pánik, nincs visszaút, nincs fájdalom, és biztosan sikerül. De itt, még sok évvel a szocializmus után is gondoskodnak róla, hogy ne jussunk fegyverhez, kizárólag a "rossz fiúk"... tehát valaki vagy szenvedve hal meg, vagy gyenge, és életben marad. Igaza volt Györgyinek, az öngyilkossághoz igenis bátorság kell! Ez nem úgy fest, hogy meghúzom a ravaszt, és kész! Előbb az ember számot vet addigi életével, mérlegeli a jelenlegi lehetőségeit, és azokat is, amik talán megadatnának a jövőben, és csak utána cselekszik...

2008-10-18 13:28:46 andreotti Kedves Diótörő !
Pszichiater véleményét nem fogod olvasni, ugyanis köti az orvosi titoktartás, de nemcsak ez! Képzeld, van olyan orvos, aki szereti a páciensét és törődik vele, Györgyinek ez megadatott, hogy egy ilyen emberrel tudja megbeszélni a problémáját ( és itt talán azt a kérdést is fel kellene tenni, hogy miért nem volt mellette a családja ezekben az esetekben ) A depresszió sajnos NEM gyógyítható betegség, de kezelhető, függően a beteg állapotától!
Ha nem tudsz valamiről pontosan, akkor talán bölcsebb lenne hallgatnod !

Györgyinek megbékélést kívánok a világgal és saját magával, nyugodjon békességben !

2008-10-18 07:46:50 Edit György!
Tiszteltelek, becsültelek, hiányozni fogsz. Álmodj szépeket!

2008-10-18 02:49:00 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán. Ilyen az ember.
Egyedüli példány. Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán sem nő egyforma két levél, a nagy időn sem lesz hozzá hasonló.
(Kosztolányi)

2008-10-18 02:42:29 Vadas Anna Okuljatok mindannyian e példán .
Ilyen az ember.Egyedüli példány.


ldány.

2008-10-17 22:10:38 Béla Nyugodj békében! Álmaid legyenek szépek!

2008-10-17 17:03:29 Leonita Istenem! Halála után most hűűű de sokan szeretik!!!

2008-10-17 16:55:16 Camy- György ,nyugodjál békében isten óvja lelkedet!:(

2008-10-17 13:39:28 Gabóca Álomhely,amely nem tűnik valóságosnak,amig ott vagy,de hivogatóan valóságossá válik,ha elhagytad! Nagyon fogsz hiányozni!

2008-10-17 08:08:15 Éva Györgyikém.! Ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni leróni végső búcsúmat tőled, de én is beteg vagyok és egyedül nem tudtam elmenni. Én megértettelek, mivel én is szenvedek attól amitől te szenvedtél. Két öngyilkossági kisérlettel a hátam mögött tudom min mentél keresztül. Neked már jó. Nyugodj békében, remélem nemsokára találkozunk.

2008-10-17 00:55:18 PR Értelmes, tabukat döntögető Hölgynek tartom Albert Györgyit. S mint az ilyen - főleg nőknek - sokkal többet kell teljesíteni, ha el akarja fogadtatni magát, azaz szeretné a munkáját végezni.
Köszönet érte, hogy jó néhányunk helyett megtette!
Kár, hogy az ATV nem gondolta úgy, hogy folytassa a riportsorozatot, amit A.Gy. nőkkel csinált. Egyszer majd szociológiai érték is lesz.
(Sajnos nálam 2007. szept.- ben van vége a blognak.Mit írhatott utolsó napjain? A Szulák beszélgetésen ajándékot kapott a kiegyesúlyozottságával, szépségével? Megszenvedte a "kegyes halált"! Adhatott volna pedig Neki egy utolsó esélyt a gyógyulásra, írásra.)

2008-10-16 23:53:31 XX wy

2008-10-16 22:47:42 Maria Nyugodjal bekebe az UrJezus szentnevebe.Erdelyszivebol Csiksomlyorol.

2008-10-16 21:39:49 SORSTÁRS...... Aki ismeri és átélte ezt a betegséget,az tudja hogy nagyon kemény dolog ez.
Iszonyú sok erő kell ahhoz,hogy leküzdd ezt a betegséget.
Neki nem sikerült az alap problémáját megoldani.Ezért a betegséget sem tudta legyőzni.
Egy Nőnek nem lehet az élete teljes egy gyerek nélkül.
Most lehet ítélkezni felette olyanoknak akik van gyereke és nem tudja nem milyen érzés ha nem lehet gyereke!!!

Nyugodj Békében...

2008-10-16 20:23:38 Licskóné Végtelenül szomorú, hogy egy fiatal, jó tudású embernek kell elmennie!
Senki nem figyelt a szívére, hogy mit is bír még el?
Megint szegényebbek lettünk egy jó emberrel. Sajnálom.
Licskó Zsuzsa

2008-10-16 20:06:56 Györgyusz Drága Györgyi! Ma bementem a váci székesegyházba, hogy elbúcsúzzam Tőled, meggyújtottam egy mécsest az Emlékedre és csendben,szívemben rettenetes fájdalommal emlékeztem RÁD. Tudom,jó helyen vagy és most már tiszta, őszinte szeretet vesz körül. Nagyon jó EMBER voltál, hiányozni fogsz!Angyalok őrizzék békés álmodat!
Mindörökre szívünkben maradsz!

2008-10-16 15:12:33 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

2008-10-16 15:12:20 Anna Belfegor! Ki lehet gyógyulni belőle, bár borzasztó nehéz. Nekem sikerült. Hidd el, neked is fog, csak kérlek ne add fel a reményt! Minden jót Neked!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 15 meg 8 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007